cover Belenézek

Digitális

Bookazine Bestseller

DIKTÁTOROK

A huszadik század történelmében világszerte nagy szerepet játszottak azok a vezetők, akik a korlátlan hatalmukkal visszaélve véreskezű diktatúrát építettek ki. De vajon milyen tulajdonságok jellemeznek egy diktátort? Milyen körülmények kedvezőtlen összejátszása tette lehetővé, hogy kialakuljon egy diktatúra?
Érdekes kérdés az is, hogy ezek a diktatúrák milyen utakon juthatnak el a legitimitásig. Lehet karizmatikus vezetőjük, alapozhatnak a társadalom hagyományőrző elemeire – jellemzően a vágyakozásra, hogy visszatérjenek a „régi értékek”, amelyek meghatároztak egy korábbi, gyakran legendás korszakot –, vagy egyszerűen végezhetnek jó munkát – jól irányítják a gazdaságot, politikai stabilitást és jólétet adnak az országnak, nem viszik a tönk szélére vagy sodorják háborúba.
A Ringier Axel Springer a diktátorokkal foglalkozó Bookazine-jában keresi a közös jellemzőket, de bemutatja a világ különböző pontjain regnáló diktátorok – a teljesség igénye nélkül – hatalomhoz vezető útját, uralmuk sajátosságait, és a véres vagy kevésbé konfliktusos végjátékot is.

(A kiadvány a nyugalom megzavarására alkalmas fényképfelvételeket tartalmaz, megtekintése kiskorúak számára nem ajánlott!)

 • Digitális előfizetés
 • Digitális csomagok
 • Kosárba GEO + Az I. Világháború Története Bookazine Ár: 1 495 Ft*
* Áraink bruttó árak

Korábbi lapszámok

Bezárás
 • Üdvözlünk!
  Válogass a kínálatunkban lévő több száz újság között! Ha kíváncsi vagy a tartalmukra, bele is lapozhatsz. Ha először jársz a Digitalstandon, kattints az INDULÁS gombra!
  Indulás
 • Mit csinálhatok itt?
  Kedvenc lapjaidat egy kattintással megvásárolhatod vagy előfizetheted, digitális vagy nyomtatott formában, akár ajándékba is.
  Tovább
 • Hogyan olvashatom?
  Miután megvásároltad a digitális lapszámot, akár azonnal olvashatod is PC-n, Android eszközödön, iPaden vagy akár iPhone készülékeden.
  Tovább
 • Hogyan találom meg a kedvenc lapomat?
  Csak írd be a nevét a keresőbe, vagy válogass téma szerint a kínálatból. Fedezz fel új lapokat is!
  Tovább az oldalra