cover Belenézek

Digitális

Kötött kedvenceink magazin

2020. 10. 10.

Kedves Olvasóink!


Őszi magazinunkban átmeneti, mondhatni négyévszakos pamutfonalakból készült modellekkel indítjuk a sort, az ősz melegebb napjaira gondolva. Ahogy közeledünk a tél felé, egyre melegebb holmikra lesz szükségünk. Bevetésre kerülnek az igazi őszi-téli fonalak is, amelyek alapanyaga már elsősorban állati eredetű, gyapjú, a legfinomabb merinótól az alpakáig, és ezen alapanyagok kevert szálas változatai tovább színesítik a kínálatot.

A holmik melegsége elsősorban a fonal alapanyagától és nem a szál vastagságától függ. Meglátásom szerint a szálvastagság elsősorban divat kérdése. Több modellt bemutatunk finom, egyszálas kivitelben és a fonal többszálas alkalmazásával is, bízva abban, hogy mindenki talál kedvére valót. A népszerű és már ismert Merino Extrafine és Soft Mix fonalak mellé 2020-as újdonságok is érkeztek. Ilyen például a wool4future merinó fonal újrahasznosított (pamut és műanyag palack) alapanyagokkal keverve, vagy az impressione kevert szálas gyapjúfonal, amely rövid színátmeneteivel indul hódító útjára. Az alapanyag választáson túl érdemes megfigyelni, hogyan bánnak a tervezők a szálvastagsággal, a színekkel és nem utolsó sorban a mintákkal. A különleges textúrájú fonalakat egyszerű alapmintákkal támogatják meg, kiemelve a fonal szépségét; bemutatják, hogy az egyszínű fonalak szálainak összefogásával, kombinálásával különleges színhatás érhető el; figyelemre méltó az is, ahogy a színes festésű fonalak színátmeneteire különleges technikákkal – mint a rövidített sorok és az átlós kötés – erősítenek rá.

Gyöngyvér

 

 • Digitális előfizetés
* Áraink bruttó árak

Korábbi lapszámok

Bezárás
 • Üdvözlünk!
  Válogass a kínálatunkban lévő több száz újság között! Ha kíváncsi vagy a tartalmukra, bele is lapozhatsz. Ha először jársz a Digitalstandon, kattints az INDULÁS gombra!
  Indulás
 • Mit csinálhatok itt?
  Kedvenc lapjaidat egy kattintással megvásárolhatod vagy előfizetheted, digitális vagy nyomtatott formában, akár ajándékba is.
  Tovább
 • Hogyan olvashatom?
  Miután megvásároltad a digitális lapszámot, akár azonnal olvashatod is PC-n, Android eszközödön, iPaden vagy akár iPhone készülékeden.
  Tovább
 • Hogyan találom meg a kedvenc lapomat?
  Csak írd be a nevét a keresőbe, vagy válogass téma szerint a kínálatból. Fedezz fel új lapokat is!
  Tovább az oldalra